24 دی 1400 - 20:36

رد یا تصویب "۴۱۱ پروژه فاقد مجوز زیست محیطی" چالش بزرگ مجلسی‌ها!

متاسفانه در لایحه بودجه ۱۴۰۱ به ۴۱۱ پروژه فاقد مجوز زیست محیطی بودجه تعلق گرفته است! مدیرکل دفتر ارزیابی زیست محیطی سازمان محیط زیست گفت: رد یا تصویب ۴۱۱ پروژه فاقد مجوز زیستی در لایحه بودجه ۱۴۰۱ آزمون بزرگ نمایندگان مجلس شورای اسلامی است!
کد خبر : 10731

پایگاه رهنما :

عدم توجه به محیط زیست در پروژه‌های توسعه‌ای کشور همواره در سال‌های مختلف در کشور وجود داشته است، اما این بی‌توجهی به اصول محیط زیستی بر خلاف گفته رئیس جمهور مبنی بر اینکه "هر توسعه‌ای فرع بر محیط زیست است" به اوج خود رسیده و در لایحه بودجه ۱۴۰۱ به ۴۱۱ پروژه فاقد مجوز زیست محیطی بودجه تعلق گرفته است!

سلاجقه؛ معاون رئیس‌جمهور و رئیس سازمان حفاظت محیط زیست در تاریخ ۲۵ آبان ماه ۱۴۰۰ با ارسال نامه‌ای به رئیس سازمان برنامه و بودجه خواستار خودداری از تخصیص بودجه به پروژه‌های فاقد مجوز زیست محیطی شده بود، اما پاسخی از سوی سازمان برنامه و بودجه دریافت نکرد.

مجلس شورای اسلامی ایران، سازمان محیط زیست، بودجه ۱۴۰۱، لایحه بودجه ۱۴۰۱، ساختار بودجه،

رئیس سازمان محیط زیست در اقدامی دیگر، با ارسال نامه به محمد باقر قالیباف، پیگیر موضوع از مجلس شورای اسلامی شده است.

در بخشی از متن این نامه به تاریخ ۷ دی ماه ۱۴۰۰ آمده است:

"متاسفانه در سنوات گذشته در فرآیند تصویب و تخصیص اعتبارات به موضوع دارا بودن مجوز‌های قانونی طرح‌ها و پروژه‌ها عنایت لازم صورت نمی‌گرفته و همواره این قبیل طرح‌ها پس از تصویب در مجلس شورای اسلامی و در پیوست قانون بودجه سنواتی برای اجرا به مجریان ابلاغ و سازمان برنامه و بودجه نیز مبادرت به مبادله موافقت‌نامه و نهایتا عملیات اجرایی صورت می‌گرفته است که برخی از این پروژه‌ها با تخریب گسترده منابع طبیعی و آلودگی محیط زیست ملازمه داشته است و این طرح‌ها فاقد هرگونه پیوست یا برنامه مدیریت محیط زیستی در اجرا بوده‌اند و در تشدید بحران‌های محیط زیستی نقش بارزی دارند. تنها چاره کار تغییر رویکرد مجلس در تصویب این قبیل پروژه‌هاست که عموما با حمایت نمایندگان در جداول بودجه قرار می‌گیرند. در بررسی‌های کارشناسی سازمان همچنین مشخص شد تعداد ۴۱۱ طرح و پروژه‌های بزرگ (بیش از ۹۶ درصد مربوط به دو دستگاه وزارت نیرو و وزارت راه و شهرسازی) که به استناد مصوبات شورای عالی حفاظت محیط زیست و نیز ضوابط محیط زیستی تبصره بند الف. ماده ۲۳ قانون الحاق برخی مواد به قانون تنظیم بخشی از مقررات مالی دولت (مورخ ۹۸/۴/۲۵) مصوبه شماره ۲۴۰ شورای عالی حفاظت محیط زیست درمورد طرح‌های تملک دارایی سرمایه‌ای نیازمند تدوین پیوست محیط‌زیستی (ارزیابی اثرات محیط زیستی) و بررسی و ترکیب آن در این سازمان است که برخی از آن‌ها دارای پیشرفت فیزیکی، ولی فاقد مجوز محیط زیستی هستند. با توجه به مراتب فوق و اینکه طرح‌های مورداشاره در لایحه پیشنهادی بودجه سال ۱۴۰۱ تقدیم مجلس شده است، خواهشمند است مقرر کنید تصویب و تخصیص بودجه اجرایی برای طرح‌های مورد اشاره ملزم به اخذ مجوز محیط‌زیستی شود و فعلا با توجه به ضوابط فنی و اجرایی به علت نبود مجوز محیط زیستی از اختصاص اعتبار به طرح‌های اعلام شده قبلی خودداری شود. ".

اما حمید جلالوندی؛ مدیرکل دفتر ارزیابی زیست محیطی سازمان محیط زیست در یک برنامه تلویزیونی درباره طرح موضوع ۴۱۱ پروژه زیست محیطی در مجلس گفت: در سال‌های گذاشته همواره مجوز‌های سازمان محیط زیست در پروژه‌های توسعه‌ای کشور نادیده گرفته شده است و اجرای بسیاری از این پروژه‌ها بر خلاف شعار نمایندگان مجلس مبنی بر توسعه پایدار و حفظ محیط زیست، در مجلس تصویب شده است.

وی ادامه داد: در بسیاری از مواردی هم که سازمان برای توقف پروژه‌ای که فاقد مجوز زیست محیطی است اقدام کرده، با پاسخ مناسبی از سوی نهاد‌های قانون‌گذار و اجرایی دریافت نکرده است.

مدیرکل دفتر ارزیابی زیست محیطی سازمان محیط زیست، تصویب یا رد ۴۱۱ پروژه فاقد پیوست زیست محیطی را آزمون بزرگ نمایندگان مجلس عنوان کرد و گفت: با توجه به اینکه همه نمایندگان در حوزه انتخابی خود قول توسعه را داده‌اند باید دید که مجلس شورای اسلامی در برابر بی‌توجهی به محیط زیست کشور چه تصمیمی اتخاذ می‌کنند!

جلالوندی خاطرنشان کرد: ۹۶ درصد از این پروژه‌ها به وزارت راه و شهرسازی و وزارت نیرو مربوط می‌شود.
منبع: تسنیم

ارسال نظرات